שובר לפרסום בגוגל



סוגי שיש למטבח – טיפים לבחירת שיש למטבח

PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
השיעור נכתב על ידי : אריק   
ראשון, 04 דצמבר 2011 15:36

שיש אמיתי כמעט ולא ניתן למצוא בארץ. הוא נחצב רק במספר מקומות בעולם ויבוא שלו לארץ הוא עניין יקר מאוד וגם מיותר כי יש תחליפים איכותיים וטובים. השיש המוכר בארץ מורכב מכמה סוגים של אבנים דמויות שיש.

הסוגים העיקריים הם:

· שיש אבן קיסר –הוא אופציה שכיחה מאוד בארץ. זוהי אבן מלאכותית שמיוצרת על בסיס קוורץ ויש לה תכונות מעולות של חוזק, חלקות שאינה ניתנת לשריטה על ידי שום חומר מלבד יהלום והיא מעניקה עמידות לשנים רבות. החיסרון הבולט היחיד שלה הוא הרגישות לחום : במגע עם חומרים לוהטים, כמו מחבתות וסירים יכולים להיווצר סדקים בשיש ולכן השימוש באבן קיסר דורש 'זהירות תפעולית'. שיש אבן קיסר מיוצר בארץ, במחירים סבירים ומגיע עם שלוש שנות אחריות.

· שיש קוריאן דומה במאפייניו לאבן קיסר, אבל הוא זול יותר ואיכותי פחות. היתרון שלו הוא בנוחות ועמידות החיבור שלו לקיר, לכיור ולאלמנטים אחרים במטבח. החסרונות הם רגישות גדולה לחום (וסכנה של סדקים) ומראה מעט "פלסטיקי" שלא מתאים לטעם של כל אחד ובגוונים מוגבלים. אין ספק שמי שמעוניין במטבח שנראה יוקרתי וחדשני יחפש אבן יקרה יותר שגם תראה בהתאם. שיש קוריאן גם נשחק עם השנים אבל ניתן להזמין איש מקצוע לליטוש מחודש.

· גרניט –היא אחת ההברקות הגדולות של העשורים האחרונים בתחום המטבחים. זו אבן בזלתית טבעית שמגיעה כמשטח אחוד להתקנה במטבח וככזאת יש לא איכויות של חוזק ועמידות מצוינים. הגרניט מגיע בכמה גוונים, אך הבהירים יותר חלשים ולא עמידים בפני מכות חזקות לכן מומלץ לבחור בגוונים הכהים. זו אופציה יקרה אבל איכותית ופופולארית אצל מביני עניין.

· שיש חברון –או אבן חלילה, בשמה המקומי, היא תחליף שיש ותיק שנחצב בארץ בעיקר בחברון. העלות נמוכה בהרבה מסוגי שיש אחרים ובתמורה תקבלו אבן רכה שסופגת כתמים ואבנים במהירות וזקוקה לליטושים תקופתיים. היום פחות מקובל להשתמש בשיש חברון למטבחים.

· הדור החדש של השיש –יש היום המון משטחי עבודה מעולים למטבח שעשויים מחומרים אחרים ונכנסים לקטגוריה של שיש. אחד הטרנדים החמים של השנים האחרונות הם משטחי עבודה מעץ (בוצ'ר בלוק). משטחי עבודה איכותיים מגיעים מעץ גושני ומצופים בשכבות עבות של לקה אקרילית ששומרת על העץ לחלוטין מרטיבות והכתמה. יחד עם זאת, צריך להיות זהירים במגע עם חום גבוה ולהימנע מחיתוך ישיר על גבי משטח העבודה. משטחי עבודה מנירוסטה מקובלים מאוד במטבחים תעשייתיים ובמטבחי מסעדות. הם נוחים מאוד לשימוש, לניקוי ותחזוקה ועמידים לשנים רבות. מי שאוהב את המראה והמגע המתכתי ייהנה מהם מאוד. משטחי עבודה מדורופל עשויים למעשה מפורמייקה עבה וקשיחה. יש להם בעיקר יתרונות מבחינה פונקציונאלית. מבחינה מיתוגית הם נתפסים כפחות יפים ופחות יוקרתיים – כסוג של פלסטיק.



 
STU2

רוצים להוסיף מאמר לאתר? הרשמו עכשיו והכניסו מאמר חדש

חיפוש מהיר בגוגל

מאמרים - כל הזכויות שמורות לפרסום אתרים באינטרנט מבית אקטיביטק בע"מ קידום אתרים