שובר לפרסום בגוגל



פיצה במתכונים קצת שונים

PDF הדפסה דוא
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
השיעור נכתב על ידי : שרון   
רביעי, 10 ינואר 2018 16:05

כמה מתכונים יש למאכל הפיצה? הפיצה היא כנראה המאכל המפורסם והפופולרי ביותר בעולם. במהלך השנים אופן האפייה של הפיצה אומנם לא השתנה אך התוספות, סוגי הבצק וסוגי הרטבים השתנו, השתכללו ומה לא? כיום ניתן למצוא פיצות בכל מיני צורות שונות ומשונות. אם מעולם לא הכנתם פיצה ביתית, יכול להיות שהגיע הזמן כיוון שזו ממש לא משימה מסובכת, כל מה שתצטרכו הוא למצוא מתכון המדבר אליכם וקדימה לפעולה. כיום ישנן פיצות בכל מיני עוביים שונים של בצק, ישנן פיצות דקות במיוחד, פיצות עבות במיוחד וכאלה שהן באמצע. בנוסף, טעמי הבצק משתנים. פיצה אחת יכולה להיות מתוקה בעוד שהאחרת מלוחה מאוד. פיצה היא מאכל משביע וקל להכין אותו והכי חשוב הוא טעים מאוד כך שממש בלתי אפשרי להפסיק לאכול אותו. בנוסף, פיצה היא מאכל מקרב ומגבש כאשר בדרך כלל אנשים אוכלים פיצה כאשר הם חולקים מגש. בשורות הבאות אתן כמה מתכונים קצת יוצאי דופן אם בא לכם להכין פיצה מיוחדת באופן עצמאי.

פיצה כמו שלא הכרתם

בארצנו הקטנטונת, כמעט ואין עיר שאין בה פיצרייה. אם זה בעיר תל אביב בה נוכל למצוא אינספור פיצריות המציעות סוגים שונים של המאכל וגם פיצה ברחובות או בהרצליה לא ממש קשה למצוא. המתכונים הבאים קצת יוצאי דופן לאלו שרוצים להתנסות בדברים חדשים:

  • פיצה עם אגסים ורוטב בלסמי - על מנת להכין את בצק הפיצה תהיו זקוקים לקמח(250 ג'). זה יכול להיות קמח מלא, לבן או כל קמח אחר. אל הקמח הוסיפו כף של שמרים יבשים, כפית של מלח וכמה פלפל שתרצו. כוס שמ"ז ומים. ערבבו את הבצק עד למרקם אחיד. תנו לבצק לנוח בערך כ-25 דקות ואז תתחילו לרדד אותו לכל צורה שתרצו. הניחו את הבצק על נייר אפייה, פזרו מעל מלח אטלנטי, שום כמה שתרצו ושמן זית. הכניסו לתנור על 220 מעלות והמתינו כעשר דקות או עד שהפיצה משחימה. הוציאו את הפיצה מהתנור כאשר מוכנה, פזרו עליה חתיכות של אגסים טריים, מעט פרמז'ן ובלסמי.

  • פיצה טבעונית - את הבצק תוכלו להכין מכל קמח שתרצו, הסוד כאן הוא הגבינה. את הגבינה תכינו מקורנפלור. לוקחים חצי כוס קשיו, 2 כוסות מים, 4 כפות קורנפלור, 2 כפות שמ"ז, שיני שום, 2 כפיות מלח ומיץ לימון. מכניסים הכל יחד למיקסר ומחכים להגיע למרקם אחיד. לאחר מכן, מעבירים לסיר ומביאים לתיחה. לאחר הרתיחה משאירים על הגז לעוד כמה דקות על אש קטנה והגבינה מוכנה. עכשיו הניחו את ה-"גבינה" על הבצק וניתן לאפות את הפיצה שלכם.

  • פיצה דלת קלוריות - את הבצק מכינים משתי כוסות של קמח תופח, 3 כפות של שמן זית, גבינה לבנה 5%, מלח כמה שתרצו ומים כמובן. לושו את הבצק עד למרקם אחיד. תנו לו לנוח מעט והתחילו לרדד. עבור הרוטב קחו קופסת רסק עגבניות, ערבבו עם מעט מים, הכניסו כמה שום שאתם אוהבים, מלח וערבבו טוב. מרחו את הרוטב על הבצק ופזרו למעלה גבינה דלת שומן מגורדת. הכניסו לתנור, אפו ב-180 מעלות לעשר דקות או עד שהפיצה משחימה ובתיאבון.

  • אין סוף לתחכום

    את מאכל הפיצה, כנראה תמיד ינסו לשדרג ולהמציא מחדש. מי יודע, אולי גם אתם יום אחד תמציאו מתכון חדשני, יוצא דופן וטעים בצורה בלתי רגילה.



     
    STU2

    רוצים להוסיף מאמר לאתר? הרשמו עכשיו והכניסו מאמר חדש

    חיפוש מהיר בגוגל

    מאמרים - כל הזכויות שמורות לפרסום אתרים באינטרנט מבית אקטיביטק בע"מ קידום אתרים