פיצה

הדפסה
דירוג משתמש: / 0
גרועהכי טוב 
השיעור נכתב על ידי : הדס כהן   
חמישי, 29 יולי 2010 10:09

כולם יודעים כי פיצה היא מאכל איטלקי. האיטלקים המציאו ואכלו פיצות עוד לפני שבישראל נפתחה תחת כל עץ רענן פיצריה. אולם האם אנו יודעים את ההיסטוריה של המאכל הנקרא פיצה ושאותו אנו נהנים כל כך לצרוך? מה גורם לנו לאהוב כל כך פיצות – לא פחות מאשר מאכלים כמו פלאפל?

פיצה איטלקית מסורתית מבוססת על בצק שמרים המורכב מקמח דורום, משמרים וממים בלבד. לפיצה המסורתית ישנן כמה גרסאות. הגרסה המוכרת ביותר היא פיצה מרגריטה (מבוססת על רוטב מעגבניות מבושלות, מרוסקות ומסוננות כשמעל הרוטב מונחת גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום). הפיצה נקראת על שם מרגריטה די סבויה, מלכת איטליה, שהזמינה כששהתה בנאפולי אופה פיצות פופולרי כדי שיכין עבורה את מיטב הפיצות שלו. כמו כן, ישנה פיצה קלצונה (עשויה בסגנון פיצה נפוליטנה כאשר הבצק מקופל לפני האפיה כך שהרוטב, הגבינה והתוספות הופכים למילוי בתוך הפיצה). אנחנו, איך לא, מכירים פיצות אמריקניות.

פיצות בסגנון אמריקני באות בעיקר בגרסא הניו יורקית (הפיצה היא דקה אך מכיוון שאינה נעשית בטאבון עם עצים הבצק האפוי לא יציב אלא צונח), בגרסת קונטיקט (שנעשתה על ידי פיצאיולו שהיה אלרגי לגבינת המוצרלה ולעגבניות והכין פיצה עם צדפות) ובגרסת שיקגו השכיחה בישראל ונעשית בתבנית עגולה של עוגה, כשהתוצאה היא פיצות עם הבצק עבה מאוד.

אז מה בעצם תרמו האיטלקים לתחום קולינארי מגוון כמו פיצות שונות? האיטלקים המציאו את הפיצה בכך שהם הניחו מעליה מגוון של תוספות שונות שמקורן במטבח האיטלקי, ובעיקר גבינות קשות. חשוב לציין שרוטב העגבניות הפך לחלק מהפיצה רק בשלב מאוחר יחסית. מעטים יודעים כי שלושת המרכיבים העיקריים של הפיצה מרגריטה - הגבינה הלבנה, הריחן הירוק ורוטב העגבניות האדום - מסמלים את צבעי דגלה של איטליה. 



 
מאמרים נוספים :

» פיצה במתכונים קצת שונים

כמה מתכונים יש למאכל הפיצה? הפיצה היא כנראה המאכל המפורסם והפופולרי ביותר בעולם. במהלך השנים אופן האפייה של הפיצה אומנם לא השתנה אך התוספות, סוגי הבצק וסוגי הרטבים השתנו, השתכללו ומה לא? כיום ניתן למצוא פיצות בכל מיני...

» פיצות בארץ

מאז ומעולם פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי בקרב הנוער ובעולם כלל. כדי להבין מאיפה מגיעה האהבה הזאת חשוב תחילה להבין מאיפה מגיעה המאכל ומה ההיסטוריה שלו ורק לאחר מכן נראה אילו פיצריות ניתן למצוא בארץ ובמה פיצה בארץ שונה...

» פיצה איכותית בירושלים

כיום השוק מוצף במגוון סוגי פיצריות ומסעדות יוקרתיות המגישות פיצות עם תוספות שונות. אז מה היא הפיצה המנצחת? כמובן שלפני שאוכלים, לפיצה שנראית ומריחה טוב, יש יתרון גדול. העיניים "אוכלות" לפני הפה שלנו, ופיצה עם רוטב עסיסי...

» תולדות הפיצה

הפיצה הינה כיום אחד המאכלים האהובים ביותר ברחבי העולם. אמנם הינה במקור מאכל איטלקי מסורתי, אך כיום ניתן למצוא גרסאות רבות של הפיצה - פיצות אשר נבדלות בצורה שלהן, בעובי הבצק, בהרכב הרוטב, בסוג הגבינה ובכמות שלה, בתוספות שעל...

» 10 דברים שלא ידעת על פיצה...

1. במדינה הקטנה שלנו יש מעל 1,000 פיצריות. אז למה אנחנו מזמינים תמיד מאותה הפיצרייה? חומר למחשבה...2. ענף הפיצה הוא גדול ומגלגל בשנה מעל 400 מילון שקל. חברים, ממחר לא הולכים לעבודה! מתחילים למכור פיצה ביתית...3. מעריכים כי 1/3 משוק...