מתכון: עוגיות שוקולד צ’יפס

מתכון עוגיות שוקולד צ’יפס

מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס. מתכון פשוט מאוד להכנה, במיוחד בשביל להכין עוגיות שוקולד צ’יפס מדהימות יחד עם הילדים. פשוט, מהיר וכל כך טעים !

חומרים (ל-22 עוגיות):

1 וחצי כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

175 גרם חמאה רכה

1 וחצי כפיות תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון

2/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

1/4 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ’יפס

ההכנה:

  • מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מערבבים יחד לקערה את הקמח, המלח, אבקת הסודה והקינמון.

  • מקציפים במערבל את החמאה, מוסיפים את התמצית וניל והמיץ לימון ומקציפים.מוסיפים את הסוכר החום והלבן ומקציפים היטב עד קבלת קציפה אוורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות נמוכה.

  • מוסיפים במהירות נמוכה את תערובת הקמח ולאחר מכן מוסיפים את שיבולת השועל. מקציפים מעט, רק עד מתי שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס.

  • בידיים רטובות לוקחים חתיכת בצק ומגלגלים לכדור בקוטר 3-4 ס”מ. מניחים בתבנית ומשטחים מעט בעזרת הידיים. באותו אופן עושים עוד כדורים ומניחים אותם בתבנית במרווחים     גדולים.

  • אופים כ-12 דקות עד לקבלת צבע זהוב-שחום, אך לא שחום מידי.

  • מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן בתוכה כדקה, עד שהן מתקשות מעט. מעבירים אותן לרשת, לצינון מלא.

בתאבון!

והנה עוד מתכון של עוגת בננות עם שוקולד.