You are currently viewing סושי: המדריך התזונתי השלם

סושי: המדריך התזונתי השלם

סושי הוא מזון בריא אשר ידוע לבני האדם מזה מאות שנים. מקורו של הסושי הוא באדו הקדומה אשר ביפן, והוא הוגש כחטיף לצופי התיאטרון. כיום ניתן להנות ממנו במקומות רבים, כגון דוכני סושי, מסעדות, שירותי משלוחים ואפילו בסופרמרקטים מסויימים. קיימים סוגים רבים של סושי, והפופולריות העולה שלו מתרחשת גם הודות לערכים התזונתיים הגבוהים שלו. לפניכם- המדריך השלם לערכים התזונתיים הקיימים בסושי.

1. אומגה שלוש. אחד הייתרונות הבולטים ביותר של כל סוג של סושי, בין אם הוא מוגש כרול, בקונוס או בכל דרך אחרת, הוא הדג. מבחר של דגי סלמון, טונה וכדומה משמשים כמרכיב העיקרי כמעט בכל סושי. סושי הוא מאכל בעל הרבה פרוטאינים בריאים ומעט מאוד שומנים רוויים. הדגים עשירים בחומצת אומגה שלוש, אשר יש לה ייתרונות בריאותיים רבים. לאומגה שלוש יש השפעה חיובית על בריאות הלב וכלי הדם והיא מפחיתה חריגות בקצב הלב. היא אף מסייעת לחיזוק המערכת החיסונית, ויכולה למנוע או לעקב את מחלת האלצהיימר. מחקרים רבים אף טוענים שחומצת אומגה שלוש עוזרת בריכוז, ולכן סושי עם דגים הוא מנה נהדרת עבור אנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז.

2. נורי. נורי הוא דף האצות העוטף רולים של סושי. זהו מקור נפלא של מינרלים כגון סידן, ברזל, יוד ואשלגן. המינרלים הקיימים ברולים של סושים עטופים בנורי מסייעים בפעילות ההורמונים, ורבים מהם הינם מינרלים אשר נמצאים בגוף האדם באופן טבעי. הוויטמינים הקיימים באצות מספקים חומצות שונות, אשר עוזרות לגוף לייצר אנרגיה. כדאי לדעת שגם הסלטים והמרקים אשר מוגשים לעיתים קרובות במסעדות סושי מכילים אצות. מחקרים מהעת האחרונה באוניברסיטת מיי ביפן הראו שהנורי עוזר להילחם בגידולים, נוגד קרישי דם ומכיל אנטי-אוקסידנטים חזקים- חומרים כימיים אשר מונעים תגובות לא רצויות של הגוף לתהליכים בהם מעורב חמצן, כגון נזק חמצוני וחמצון תא או רקמה. האנטי- אוקסידנטים אף נחשבים כמעקבי הזדקנות.

3. סשימי. סושי מסוג סשימי מהווה תחליף בריא לאלה אשר אינם יכולים או רוצים לאכול אורז לבן, מטעמי בריאות או דיאטה. מרבית הסוגים של סושי, מלבד סשימי, מכילים אורז לבן המגולגל בתוך הנורי. אורז לבן הוא מאכל בסיסי ומזין, אך איננו מומלץ לסוכרתיים משום שהוא גורם לרמות הסוכר בדם לעלות במהירות. אנשים אוהבים להזמין סושי מסוג סשימי בזכות הפשטות שלו, המכילה פרוסות דגות של דג, ומוגשת עם רוטב סויה וואסאבי. מסעדות סושי מסויימות מגישות אורז לצד הסשימי, אך אפשר לוותר עליו או לבקש להחליפו בתוספת אחרת. כמו הנורי, גם הסשימי הוא מקור מצויין לפרוטאינים ולאומגה שלוש.

4. בריאות ודיאטה. אמנם הפירוט התזונתי המלא משתנה מעט בכל סוג של סושי, אך באופן כללי- סושי מכיל מעט מאוד שומן רווי, כמות נכבדה של שומנים בריאים, חלבונים רזים ופחמימות. סושי הוא גם מנה עשירה בחומרים מזינים אשר הודפים מחלות ומחזקים את המערכת החיסונית. יש בערך 35 קלוריות בחתיכה אחת של סושי מסוג ניגירי, ומרבית סוגי הסושי מכילים מספר דומה של קלוריות, בהתאם לסוג המנה ולסוג הרטבים המתלווה אליה. אנשים אוכלים בממוצע 6-8 חתיכות סושי בארוחה אחת, כך שזוהי בהחלט מנה דיאטתית למדי, וניתן לצרוך אותה במתינות גם בתקופות של דיאטה.