מתכון: רוטב בולונז

רוטב בולונז הוא אחד מעמודי התווך של המטבח האיטלקי. רוטב בולונז הוא רוטב שמשתמשים בו להכנת פסטה, אך בארץ משתמשים בו גם כרוטב לאורז או לקוסקוס. רוטב בולונז הוא הרוטב הבשרי הבסיסי של המטבח האיטלקי וישנן דרכים רבות להכין אותו. רוטב בולונז הוא רוטב על בסיס עגבניות, בצל, שום ובשר בקר טחון.

רוטב בולונז – מנת הפסטה האהובה

רוטב בולונז ניתן להכין בכמות גדולה ולשמור במקרר. ניתן לחמם את הבולונז שוב לאחר יום או יומיים בלי שום בעיה והטעם יישמר בדיוק כמו בהגשה הראשונה. כדי להכין רוטב בולונז ל 6 עד 8 מנות יש להצטייד במחבת גדולה ועמוקה וסיר לפסטה. זמן ההכנה הוא כארבעים דקות.

המצרכים הדרושים: שני בצלים גדולים, קילו בשר בקר טחון , קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (800 גר’) מיכל רסק עגבניות (330 גר’), שמן קנולה או שמן זית, 8 שיני שום, מלח, פלפל גרוס ואורגנו. לפסטה השתמשו בשתי חבילות של 500 גר’ כל אחת. הבולונז הקלאסי הולך עם ספגטי אך ניתן להשתמש גם בפסטות שונות.

אופן ההכנה: יש לקצוץ את הבצלים ואת שיני השום דק. לחמם את השמן ולהוסיף את הבצלים ולטגן כחמש דקות עד שהבצל מוזהב. יש לפורר את הבשר הטחון מעט עוד לפני הכנסתו למחבת. לאחר שהבצל מוזהב יש להכניס את הבשר למחבת ובאמצעות מזלג לפורר אותו עד שהוא משנה את צבעו. יש לאדות אותו קצת שכן הוא מפריש נוזלים בתהליך. תוך כדי ערבוב הבשר במזלג יש להוסיף את השום הקצוץ. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות ואת הרסק ולערבב היטב. להוסיף מעט מלח, אורגנו ופלפל שחור גרוס ולהמשיך בערבוב על אש נמוכה. בינתיים הרתיחו מים עם כף מלח בסיר הפסטה ובשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן לאל דנטה. תהליך זה ייקח בערך 25 דקות ובזמן הזה המשיכו לבשל את הרוטב על אש נמוכה ולערבב מידי פעם.

להגשה: סננו את הפסטה והחזירו לסיר הריק ממים. צקו את הרוטב על הפסטה וערבבו היטב. הפסטה עם רוטב בולונז מוכנים להגשה. פזרו על הפסטה גבינת פרמזן מגוררת ובתיאבון.

תוספות שונות

פסטה בולונז ניתן להכין בדרכים שונות אבל מתכון זה הוא הבסיס. ניתן להוסיף לרוטב הבולונז גם שני גבעולי סלרי קצוצים, 2 כפות פטרוזיליה קצוצות דק, גזר קצוץ לריבועים קטנטנים ואת הכל להכניס למחבת יחד עם הבצל. יש ומוסיפים לתערובת 1/2 כוס יין אדום יבש שמשפר את טעם הבולונז באופן ניכר. במידה ואתם מעוניינים להוסיף יין יש לעשות זאת אחרי ערבוב הבשר באמצעות המזלג ולפני הכנסת העגבניות והרסק. לאחר ערבוב טוב של היין והבשר יש להמתין כמה דקות כדי שרוב הנוזלים יתאדו. זמן בישול מומלץ של רוטב משופר זה בין 30 ל 40 דקות.